dimecres, 13 de juny de 2018

Rúbriques del Temps de Lectura

TEMPS DE LECTURA. RÚBRICA PER A L'ALUMNAT: L’objectiu últim del Temps de Lectura és desenvolupar el Gust per Llegir dins el programa L’Impuls de la Lectura, una estratègia per l’èxit escolar: saber llegir, llegir per aprendre i el gust per llegir.
                                 
NOM i COGNOM: …......................................................CURS: ….......................AULA: …...........................DATA: …...............................
Què llegeixes
Llegeixo diferent tipologia de lectures durant tota la mitja hora del Temps de Lectura de manera  autònoma, silenciosa i individual i per això he estat capaç de llegir-me…................ llibres i fins i tot participo en algun dels concursos proposats.
Llegeixo diferent tipologia de lectures durant tota la mitja hora del Temps de Lectura de manera  autònoma, silenciosa i individual i per això he estat capaç de llegir-me…................ llibres.
Em costa començar però quan m'hi poso llegeixo diferent tipologia de lectures durant la mitja hora del Temps de Lectura de manera  autònoma, silenciosa i individual i he estat capaç de llegir-me…................ llibres.
Em costa mantenir la concentració de lectura autònoma, silenciosa i individual durant la mitja hora del Temps de Lectura i per això només he estat capaç de llegir-me…................ llibres).
Què anotes
He escrit ressenyes sobre els llibres que he llegit.
He fet vídeos del tipus booktube o booktrailer per a recomanar les lectures que m’han semblat més interessants.
Cada llibre llegit l'introdueixo en el meu bloc de Lectura i com a mínim incloc la fitxa bibliogràfica i una fotografia.
En el meu full de lector anoto la data i el títol de cada llibre que em llegeixo.
Què expliques
He preparat alguna presentació digital  com un power point o un vídeo per a recomanar les lectures que m'han semblat més interessants.
Faig recomanacions raonades sobre les lectures que m'han agradat - o no – en una exposició oral.
Faig reflexions en veu alta a l'aula sobre allò que m'ha fet sentir o pensar una determinada lectura quan parlem dels llibres que estem llegint.
He proposat títols per a canviar la Biblioteca d’Aula (la capsa blava) i/o perquè els companys els comprin o per prestar-los.
Què n’opines
M'agrada molt el Temps de Lectura perquè m'encanta llegir i així puc fer-ho durant mitja hora més cada dia.
M'agrada el Temps de Lectura perquè m'agrada llegir però m'agrada més fer altres coses i així tinc aquesta mitja hora diària en la que només puc llegir.
No m’agrada gaire llegir però m'agrada el Temps de Lectura perquè puc aprofitar per llegir les lectures obligatòries.
No m'agrada fer el Temps de Lectura i preferiria no fer-ho.
Estratègia
Des de que fem el Temps de Lectura he millorat la meva escriptura, el meu ritme de lectura i la comprensió lectora.
Des de que fem el Temps de Lectura he millorat en comprensió lectora i ritme lector.
Des de que fem el Temps de Lectura cada vegada m'agrada una mica més llegir i llegeixo més.
Continua desagradant-me llegir tot i fer el Temps de Lectura.
Comentaris: Anota aquí algun comentari si: 1. En algun dels criteris cap de les respostes és l’adequada per tu o 2. Tens algun suggeriment o idea.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada