divendres, 29 de juny del 2018

L'estiu a la Biblioteca

LA BIBLIOSAGULLA HA TANCAT PER VACANCES, PERÒ ENS QUEDA LA BIBLIOTECA COMARCAL 

Biblioplatja:
Del  2 de juliol al 1 de setembre, Biblioplatja situada  a la platja de S’Abanell, davant de la Plaça Verge del Vilar, al costat del parc infantil.
Horari:
Matins de dimarts a dissabte de  10.00 a 13.00h
Tardes de dilluns a divendres de 17.00 a 20.00h
Diumenges tancat.

Activitats a la Biblioplatja mes de juliol:
Dissabte 7 de juliol, a les 11.30 del matí, Taller de Màgia amb el Mag Igor  i el repetirem els dissabtes 14, 21 i 28 de juliol a la mateixa hora.
Dimecres 11 de juliol, a les 6 de la tarda, a les 6 de la tarda,  hora del conte: Vacances accidentades amb la Mar Alcarria.
Dimecres 18 de juliol, a les 6 de la tarda,  hora del conte: Nens al rescat amb la Mar Alcarria.

Activitats a la Biblioplatja mes d’agost:
Dimarts 7 d’agost, a les 11.30 del matí, Taller de Màgia amb el Mag Igor  i el repetirem els dimarts 14 i 28 d’agost a la mateixa hora.
Dimecres 22 d’agost, a les 6 de la tarda, hora del conte, Vacances accidentades amb la Mar Alcarria.
Dimecres 29 d’agost, a les 6 de la tarda, hora del conte, Nens al rescat amb la Mar Alcarria.
Bibliovacances: “Bibliogràfic Park” del 2 de juliol al 31 d'agost

Es tracta d'un projecte de promoció de la lectura per a nens i joves que programem a l'estiu des de fa 10 anys.
Proposem a nens i joves participar-hi llegint els tres llibres que hem triat per a cada edat i completant les preguntes, jocs i manualitat per completar l'activitat. 

Cal que us inscriviu a la Biblioteca, però si voleu mirar una mica més de què va, cliqueu aquí: 

A més a més per aquest estiu:


El dijous 5 de juliol,  a les 6 de la tarda, a la Sala Roberto Bolaño, ens retrobem amb el Club de Jocs de Taula ara amb la novetat que a partir d'ara hi podran participar nens i nenes a partir de 8 anys, joves i adults, conduit per en David Quesada. Us podeu inscriure a la Biblioteca i poder seguir tot el què fan a la seva pàgina del facebook: https://www.facebook.com/JocsdeTaulaBlanes/​ 
Durant el mes de juliol es faran dues sessions temàtiques:
Dijous  12 de juliol,  a les 6 de la tarda,  sessió temàtica Biópolis (joc intel·ligència emocional per a nens), amb en David Quesada. 

Divendres 20 de juliol,  a les 6 de la tarda,  Sessió temàtica Los Buscaduendes (joc de rol per  a nens), amb en David Quesada. 


Dijous 5 de juliol,
a les  8 del vespre, a la sala Roberto Bolaño:  16è aniversari del Dijous de Lletres i mots, (tertúlia literària per a adults): Vetllada poètica Versus 25 - Nit de Poetes a Blanes amb la participació de Lluís Lucero amb la lectura de poemes de Joaquim Ruyra (Nit de Poetes 1997) i Joaquim Vilar i Pep Vila amb la lectura de poemes de Josep Bota-Gibert.
Recital de poemes homenatjats a Nit de Poetes: Maria Castanyer (Nit de Poetes 2004), Pep Vila (Nit de Poetes 2009),  Isabel Oliva i Prat (Nit de Poetes 2002 i 2015).
 
Divendres 6 de juliol  de 17.30 a 20.00h la sala Roberto Bolaño: VII edició de les Jornades Pedagògiques d'estiu: Comunitat educativa en acció: enfortim connexions.  Una trobada oberta, lliure i gratuïta. Més informació i inscripcions:  http://www.jornadespedagogiquesdestiu.com/
 


El divendres 13 de juliol, a les 7 de la tarda, recordarem l'escriptor xilè Roberto Bolaño ara que fa 14 anys que ens va deixar. Des de la Biblioteca sortirà la ruta literària pels carrers de Blanesconduïda pel jove Iker Pascual. La ruta es farà a peu, les places són limitades i us heu d'inscriure a la biblioteca.  Més informació aquí.
 
De l’1 al 31 d’agost, al vestíbul de la Biblioteca, exposició: Llibres Verges, exposició de llibres que no han sortit mai en préstec de la nostra  Biblioteca. 

Dijous 2 d’agost, a les 8 del vespre, a la sala Roberto Bolaño, Dijous de Lletres i Mots (tertúlia literària per a adults): Las uvas de la ira de John Steinbeck.

Divendres 3 d’agost, a les 6 de la tarda, a la Sala Roberto Bolaño, Club de Jocs de Taula per a  nens a partir de 8 anys, joves i adults, amb en David Quesada. Places limitades. Inscripcions a la Biblioteca.  Properes sessions divendres 17 i divendres 24 d’agost.

El dimarts 21 d’agost, gaudirem de dues sessions de màgia amb el jove Mag Igor. Seran d'11.00 a 12.00 i de 12.30 a 13.30h, a la sala Roberto Bolaño, L'aforament de la sala és limitat (64 places) Cal que us inscriviu a la Biblioteca. 
 
Del 29 d’agost al 20 de setembre, al primer pis de la Biblioteca, Exposició: Palau i Fabre: L'home és un animal que es busca. Organitza Generalitat de Catalunya.
   
Taules de llibres i aparadors literaris:
- al primer pis:  aparador literari  Any Joanot Martorell  amb motiu de 550 anys de la seva mort. Taula de llibres Any Pompeu Fabra,  aquest any que se celebra 150  anys del seu naixement i 100 anys de la publicació de la Gramàtica Catalana.
Taula de llibres Any Manuel de Pedrolo, aquest any que se celebra 100 anys del seu naixement. #anyPedrolo.
 
Durant tot l’any, a la Sala Infantil:  Taula de llibres Any Beatrix Potter  amb motiu del 75 anys de la seva mort.
Coneixeu el servei eBiblio? és el Servei de Préstec de continguts digitals per als usuaris amb carnet de Biblioteca.
eBiblio Catalunya és un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals. Es pot accedir a aquests continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents.  Us caldrà tenir el carnet de Biblioteca Pública. El servei l'ha promogut el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.
El servei està disponible a l’adreça http://catalunya.ebiblio.cat. També s’hi pot accedir descarregant l’aplicació eBiblio Catalunya, disponible per a Android i iOS

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada